Klimatfrågan efter Parisavtalet

2017-03-22

Utrikespolitiska institutets (UI) program Global politik och säkerhet bjuder in till ett seminarium om den aktuella utvecklingen inom det internationella klimatsamarbetet.

Parisavtalet är det första globala klimatavtalet. Efter en rekordsnabb ratificeringsprocess kunde det träda i kraft 4 november 2016, med stöd från viktiga länder såsom Indien, Kina och USA. Trots framgångarna med Parisavtalet och ny energi i det internationella klimatsamarbetet står vi inför allvarliga utmaningar. Det verkliga arbetet med att hålla temperaturhöjningarna under en farlig nivå har bara börjat och det kräver politiskt engagemang. Samtidigt som det senaste klimatmötet ägde rum i Marrakech valdes en ny amerikansk president som har sagt sig vara skeptisk till klimatvetenskapen.

Hur står det till i det internationella klimatsamarbetet? Hur påverkas det av utvecklingen i USA? Vilken betydelse har Parisavtalet för de nya globala utvecklingsmålen?

Vi bjuder in till diskussion med Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister.

Datum: Onsdagen den 22 mars, 2017
Tid: 15.00-16.00. Registrering från 14.30. Dörrarna stängs 15.00
Plats: Utrikespolitiska institutet, Drottning Kristinas väg 37, Stockholm
Kostnad: UI-medlemmar gratis, icke-medlem – 100 SEK
Språk: Svenska

Anmälan är nu stängd

Seminariet modereras av Gunilla Reischl, Seniorforskare och Programchef för UI:s program Global politik och säkerhet.

Välkomna!Följ UI på www.ui.se eller Twitter och gilla oss på Facebook. För media som vill bevaka våra seminarier vänligen kontakta Andrea Liebman, pressansvarig.

Bli medlem i UI. Klicka här!