Utrikespolitiska institutet söker kommunikationspraktikant ht2017

2017-03-08

Nu finns möjlighet till praktik inom Utrikespolitiska institutets kommunikationsverksamhet för dig som brinner för kommunikation och utrikespolitik.

Utrikespolitiska institutet (UI) är ett oberoende institut och en plattform för forskning, analys och information om utrikespolitiska frågor. Institutets uppdrag är att fördjupa och berika det utrikespolitiska samtalet genom att främja intresset för och vidga kunskapen om utrikespolitik. UI:s arbetsspråk är svenska och engelska.

Som praktikant på UI:s kommunikationsenhet får du sätta dig in i frågor av varierande karaktär och svårighetsgrad under handledning av UI:s press- och kommunikationsansvarig. Vi tycker det är viktigt att du växer och får värdefulla erfarenheter av att arbeta med kommunikation och utrikespolitiska frågor.

Uppgifter under praktiken

• Skriva redaktionella texter och uppdatera UI:s sociala mediekanaler, webbplatser, nyhetsbrev mm på både svenska och engelska

• Skriva artiklar och göra intervjuer i samband med UI:s program- och seminarieverksamhet; seminarierna hålls på engelska    eller svenska

• Filma och fotografera seminarier, samt filma intervjuer till UI:s intervjuserie UI Focus

• Hantera bildredigering för publicering på UI:s webbplatser

• Delta i planering och genomföra research inför seminarier

• Arbeta med olika kommunikationsinitiativ kring UI:s programverksamhet

Din bakgrund och kompetens

För att kunna tillgodogöra dig praktiken på ett bra sätt bör du ha utbildning i journalistik och/eller kommunikation i kombination med ett gediget intresse för utrikespolitik. Du är skicklig på att kommunicera både på svenska och engelska. Det är meriterande om du har läst internationella studier.

För att bli antagen som praktikant ska du ha praktik som en del av din universitets- eller högskoleutbildning. Alternativt ska du vara inskriven vid Arbetsförmedlingen och via den anvisas praktikplats i form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

När? Hur länge? Omfattning

Vi erbjuder 1 praktikplats på heltid under höstterminen 2017. Praktiktjänstgöringen är oavlönad.

Din ansökan ska innehålla cv och ett personligt brev där du beskriver vad du själv vill få ut av praktiken. Ange även varför du söker dig till UI.

Välkommen med din ansökan senast 7 april. Skicka ansökan till jobbansokan@ui.se. Ange också gärna hur du hittade den här annonsen.Bli medlem i UI. Klicka här!