Tips: Läs UI:s nya digitala tidskrift


2016-06-23 | Är du engagerad i internationella frågor? Vill du ta del av en fördjupad diskussion kring vår tids stora utmaningar runt om i världen? I så fall är Utrikesmagasinet något för dig!


UI-bloggen tackar för sig!


2016-06-10 | Den 21 april i år lanserade UI utrikesmagasinet.se. Det är en digital tidskrift som ersätter UI-bloggen. En hel del av innehållet på UI-bloggen har flyttats över till utrikesmagasinet.se och det är också där du framöver kommer att kunna läsa intressanta analyser, krönikor och reportage. Efter fem intensiva år tackar nu UI-bloggen för sig och hoppas att ni läsare kommer att ta del av utrikesmagasinet.se istället!


Migrationskrisen ödesfråga för EU


Av: Elin Rappe

2016-04-08 | I måndags började de första båtarna med flyktingar att skickas tillbaka till Turkiet från Grekland som ett led i det kritiserade flyktingavtalet mellan Turkiet och EU. Hur EU väljer att hantera flyktingkrisen blir avgörande för unionens framtid. Frågan är om EU:s splittring går att överbrygga.


Feministisk utrikespolitik i teori och praktik


Av: Signe Ekström

2016-04-01 | Hösten 2014 deklarerade utrikesminister Margot Wallström stolt att Sverige ska föra en feministisk utrikespolitik. Redan från början hördes kritiska röster som undrade om det var rätt sätt att hantera problemen i en allt oroligare värld eller frågade sig vad den egentligen gick ut på.


Tidigare inlägg

Aktuellt RSS

Prenumerera på nyhetsbrev

Via vårt nyhetsbrev får du uppdaterad information om vad som händer vid Utrikespolitiska institutet. Här får du tips på kommande seminarier, intressanta inlägg i Utrikesmagasinet, seminarier och intervjuer i UI Play, nya tidskrifter och senaste nytt från vår forskningsavdelning.

Forskning

Butiken

  • Bli medlem
  • Världspolitikens dagsfrågor
  • Länder i fickformat