Framtidens biståndspolitik


Av: Anna Lantz

2014-09-12 | – Världen brinner och människor flyr. Sverigedemokraterna vill stänga dörren och det tycker jag är tragiskt. Det sade Kerstin Lundgren, biståndspolitisk talesperson för Centerpartiet, när hon i förra veckan deltog i en utfrågning om framtidens biståndspolitik. Utfrågningen anordnades av 21 svenska bistånds- och utvecklingsorganisationer. Förutom Lundgren deltog även övriga riksdagspartiers talespersoner i biståndsfrågor. Moderaterna företräddes av biståndsministerns statssekreterare Tanja Rasmusson.


Ojämn förbättring av världshälsan


Av: Frida Olsson Avereyireh

2014-05-23 | Trots att hälsotillståndet i världen har förbättrats avsevärt de senaste tio åren så innebär gapet mellan fattiga och rika att utvecklingen inte når alla. Enligt Anders Molin, hälsorådgivare på Sida och en av talarna på UI:s gymnasiedag tidigare i maj, så är den viktigaste orsaken till att förbättringarna inte når alla att fattiga länder helt enkelt inte har råd.


Biståndet leder länder fel


Av: Sara Norrevik

2012-06-01 | Dagens biståndspolitik uppmuntrar småskalighet och decentralisering, men nonchalerar de materiella behov som lade grunden för välståndet i Europa och USA.


Samordning av bistånd avgörande för Afrikas horn


Av: Elin Rappe

2012-01-02 | 4 miljoner människor på Afrikas horn behöver akut hjälp för att undgå svält i en av de största humanitära katastroferna i världen. Men problemet består inte i brist på biståndspengar utan i svårigheterna med att arbeta tillsammans och att komma tillrätta med de grundproblem som orsakat denna situation


Massiva biståndsflöden


Av: Washington Post

2011-06-08 | I två år har USA-kongressen utrett mångmiljardsatsningarna i bistånd för att skapa ett fungerande samhälle av Afghanistan efter 30 års krig och tio års amerikansk militärintervention, skriver Washington Post.


Om UI-bloggen

Arkiv