Det omöjliga blev möjligt


Av: Anna Tornberg

2011-08-17 |

Några hundra personer samlades i måndags till det 80:e måndagsmötet på Norrmalmstorg i Stockholm. 

Det var för att påminna om de andra 79 måndagsmötena som hölls under 1990 och 1991, när de tre baltiska staterna kämpade för sin frihet mot ett sammanfallande Sovjet. Nu efteråt vet vi hur det gick, eller vi tror oss veta hur det går, men den gången stod allt och vägde. Läs hela artikeln i Blekinge läns tidning.

Vill du se de olika deltagrnas tal/inlägg? Titta då på UI:s You Tube-kanal. Där har vi lagt ut filmade videoklipp från seminariet på UI den 15 augusti. Där kan du höra Carl Bildt, Mart Laar, Fjodor Lukjanov, Dzintra Bungs, Kadri Liik och Ramūnas Vilpišauskas.

Läs också Per Jönssons referat från seminariet på UI den 15 augusti 2011.


 


Om UI-bloggen

Arkiv