20 år efter självständigheten


Av: Anna Tornberg

2011-08-16 |

Hur ser relationen mellan Ryssland och de baltiska staterna ut idag? Hur har de baltiska staterna och Ryssland förhållit sig till varandra de första åren efter självständigheten och hur ser relationerna ut idag? 

Det var utgångspunkten för ett seminarium som hölls på UI den 15 augusti. Då uppmärksammades att det var 20 år sedan Estland, Lettland och Litauen återvann sin frihet och återupprättade diplomatiska förbindelser med omvärlden.  Med på seminariet var bland annat Carl Bildt, Sveriges utrikesminister, Mart Laar, Estlands premiärminister 1992-1994 och Fjodor Lukjanov, chefredaktör för ”Russia in Global Affairs”.

Vill du se de olika deltagarnas tal/inlägg? Titta då på UI:s You Tube-kanal. Där har vi lagt ut filmade videoklipp från seminariet på UI den 15 augusti. Där kan du höra Carl Bildt, Mart Laar, Fjodor Lukjanov, Dzintra Bungs, Kadri Liik och Ramūnas Vilpišauskas.
Om UI-bloggen

Arkiv