Kommande konflikter 2012


Av: Astrid Benkö

2011-12-22 |

År 2011 är snart till ända och 2012 tar vid. Utrikespolitiska institutet och Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen arrangerade nyligen ett seminarium med diskussion kring vilka konflikter som antas prägla 2012 och vikten av ”Early Warning”, det vill säga att uppmärksamma och sätta in insatser i tid. Här kan du titta på delar av seminariet.

I del ett presenterar Christoffer Burnett-Cargill, generalsekreterare för Svenska Freds rapporten Utblick 2012 som innehåller exempel på potentiella eskalerande konflikter i världen under 2012. Titta på Kommande konflikter del 1 i UI:s You Tube-kanal.

Adelia Caravaca, IKFF:s internationella ordförande höll ett tal om vikten av Early Warning och Gender. Här kan du ta del av det i pdf-form.

Karin Enström, riksdagsledamot (m), ordförande i utrikesutskottet och Kent Härstedt, riksdagsledamot (s), ledamot i utrikesutskottet kommenterar i del 2. Titta på Kommande konflikter del 2 i UI:s You Tube-kanal.

Seminariet avslutades med en paneldiskussion med Johanne Hildebrandt, journalist, Björn Holmgren, grundare av Swedepeace, Johanna Mannergren Selimovic, forskare på UI och Mikael Weismann, forskare på UI.Titta på Kommande konflikter del 3 i UI:s You Tube-kanal.


Tips:

Läs också Svenska Freds rapport "Early Warning - utblick: Eskalerande konflikter i världen under 2012".
Bilder från seminariet hittar du på UI:s facebooksida.


Om UI-bloggen

Arkiv