Egypten - vad händer?


Av: Anna Tornberg

2011-11-25 |

I måndags lämnade Egyptens regering in sin avskedsansökan, men Tahrirtorget i Kairo är fortfarande fyllt av demonstranter. Vad kommer protesterna att leda till? Hur går det med de planerade valen och vilken roll spelar islamisterna?

För att reda ut belysa den senaste händelseutvecklingen i Egypten anordnade UI idag ett frukostseminarium med titeln "Arabisk vår - egyptisk höst?".

I panel satt Nathalie Besèr, tidigare Mellanösternkorrespondent, numera rådgivare på UI, Per Björklund, frilansjournalist och författare till boken "Arvet efter Mubarak -- Egyptens kamp för frihet" och Magnus Norell, Senior Research Fellow vid UI. Seminariet modererades av Anna Jardfelt, direktör på UI.

 

Här hittar du forsättningen på seminariet:
Arabisk vår - egyptisk höst? Del 2.


Om UI-bloggen

Arkiv