”Ännu ett Tjernobyl eller Fukushima”


Av: myfoxboston.com

2011-10-07 |

Det nyinvigda kärnkraftverket i Bushehr, Irans första, kan bli ”en tragisk katastrof för mänskligheten” enligt ett internt dokument som förmedlats till iranska atomenergiorganisationen. Enligt dokumentet  byggdes Bushehrkraftverket, som startade i september, av ”andra rangens ingenjörer” med en olämplig mix av tysk och rysk teknologi.

Det ligger i en av jordens mest jordbävningsbenägna områden och saknar ett ”seriöst beredskapsprogram” för olyckor. Dessutom är Iran det enda kärnkraftsland i världen som inte har anslutit sig till konventionen för nukleär säkerhet från 1994 som ålägger medlemmarna att upprätthålla och följa internationella säkerhetsprocedurer. Det är högst sannolikt, enligt dokumentet, att Bushehrreaktorn kan orsaka en nukleär katastrof i klass med Tjernobyl eller Fukushima skriver myfoxboston.com.


Om UI-bloggen

Arkiv